0
Winkelmand

Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

Heerlijke Zuid-Amerikaanse Empanada's met een vulling van zoet gehakt.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  2. Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit.
  4. Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast.
  5. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada's in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel olie

1 sjalot gesnipperd

200 gram rundergehakt

1 eetlepel gembersiroop

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel blanke rozijn

400 gram kant-en-klaar pizzadeeg

2 eetlepels melk

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8713526800307 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Smaakt Bio gembersiroop product photo
Smaakt Bio gembersiroopSmaakt Gembersiroop 215 ml fles3,79
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap ManisA ketjap manis kentel no.1 500 ml can1,89
Alternatief
1
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
Jan Vers pizzadeeg met saus product photo
Jan Vers pizzadeeg met sausJan Pizzadeeg met Tomatensaus 600 gram1,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
440
Koolhydraten
55
Vetten
16
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
19
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0