0
Winkelmand

Enchilada's met rundergehakt en kidneybonen

Van deze enchilada's smult het hele gezin! De rode kidneybonen in chilisaus geven een tamelijk milde smaak, en als je die niet heet genoeg vindt, roer je er eerst wat gedroogde chilivlokken door voordat je de boel op het vuur zet.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op niet te hoog vuur en doe er het gehakt, de ui en de knoflook in. Bak alles 5 minuten.
  2. Doe de bonen en de saus in de pan en roer er de tomatenpuree en eventueel chilivlokken door. Voeg de bouillon toe en breng alles met een flinke mespunt zout en veel vers gemalen zwarte peper op smaak.
  3. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat 25–30 minuten op laag vuur pruttelen; roer af en toe. Het vlees moet gaar zijn en de saus dik. Roer vooral ook tegen het einde van de kooktijd vaak; de saus mag niet aanbranden. Breng het gerecht op smaak.
  4. Verhit de oven tot 200 °C. Bestrijk een grote, ondiepe ovenschaal met wat (zonnebloem)olie.
  5. Neem een tortilla en schep ongeveer 1/8ste van het gehaktmengsel op het midden. Bestrooi het met 1/8ste van de kaas.
  6. Vouw eerst de ene kant naar het midden en dan de andere en leg het pakket in de ingevette schaal. Herhaal dat met de rest van de tortilla’s, het gehakt en de kaas.
  7. Dek de schaal met aluminiumfolie af en zet hem 15–20 minuten in de oven. De tortilla’s moeten gloeiend heet zijn. Haal de laatste 5 minuten van de kooktijd de folie weg.
  8. Schep de crème fraîche en de salsa over de tortilla’s en garneer met korianderblad. Breng alles met nog wat zwarte peper op smaak en geef er partjes limoen bij.

Ingrediënten

4 personen

450 gram mager rundergehakt

1 middelgrote ui. gesnipperd

2 knoflook. fijngehakt

400 gram rode kidneybonen in chilisaus uit

3 eetlepels tomatenpuree

0.5 theelepel gedroogde chilivlokken eventueel

600 milliliter runderbouillon van 1 bouillonblokje

sproei-olie (naar smaak toevoegen)

8 zachte tarwetortilla’s

50 gram kaas geraspt

150 gram halfvolle crème fraîche

3 eetlepels tomatensalsa vers of uit fles

vers korianderblad (naar smaak toevoegen)

partje limoen (naar smaak toevoegen)

grof zeezout (naar smaak toevoegen)

versgemalen zwarte peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725051660 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Bonduelle Rode Kidneybonen product photo
Bonduelle Rode KidneybonenBonduelle groenteconserven Rode kidneybonen 310g blik1,39
Alternatief
2
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
Verstegen Strooier chili vlokken product photo
Verstegen Strooier chili vlokkenVerstegen chili vlokken 28 g Pot2,99
1
8585002421081 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Zonnebloem olijfolie product photo
g'woon Zonnebloem olijfolieg'woon zonnebloem en olijfolie 1Ltr2,56
Alternatief
1
Santa Maria Original wrap tortilla product photo
Santa Maria Original wrap tortillaSanta Maria Original wrap tortilla2,09
Alternatief
2
Coop Goudse kaas jong belegen gesneden product photo
Coop Goudse kaas jong belegen gesnedenCoop Goudse kaas jong belegen gesneden2,50
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Santa Maria Chunky wrap salsa medium product photo
Santa Maria Chunky wrap salsa mediumSanta Maria Chunky Wrap Salsa Medium 230g1,65
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
8718836086823 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

vers korianderbladen
Geen product gevonden

Alternatief