0
Winkelmand

Engelse kerstcake

Probeer ook een deze Engelse kerst cake!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de gekonfijte kersen, sukadeblokjes, krenten, rozijnen, abrikozen, en dadels in een kom en roer de rum erdoor. Laat minstens 3 uur marineren.
  2. Verwarm de oven op 150ºC. Smeer de binnenkant van de vorm in met boter. Bestuif vervolgens met bloem.
  3. Zeef de gedroogde vruchten en vang de rum op. Doe de uitgelekte vruchten en alle noten in een kom. Voeg het gezeefde bakmeel en de koekkruiden toe. Meng door elkaar. Roer vervolgens de suiker erdoor en daarna de losgeklopte eieren. Meng alles goed door elkaar. Vul de bakvorm met dit mengsel.
  4. Bak de cake ca. 1,5 uur in de oven. Steek er een satéstokje in om te controleren of de cake gaar is. Giet de rum op de bovenkant. Laat de cake 10 minuten in de vorm staan. Haal het (stevige) baksel dan uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
  5. Verwarm de abrikozenjam in een sauspan en smeer ca. driekwart van de vloeibare jam op de bovenkant van de cake uit. Garneer met eventueel in plakjes gesneden gekonfijte kersen, de geschaafde amandelen en (eventueel in stukjes gesneden) abrikozen. Smeer ook deze garnering in met jam.

Ingrediënten

100 gram gekonfijte kersen gehalveerd

100 gram sukadeblokjes

75 gram krenten

100 gram rozijnen

75 gram dadels in kleine stukjes, ontpit

125 milliliter donkere rum

2 eetlepels boter

4 eetlepels bloem

75 gram blanke amandelen heel

75 gram ongezouten pecannoten gehakt

75 gram ongezouten walnoten

100 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels koekkruiden

100 gram lichtbruine basterdsuiker

3 eieren losgeklopt

3 eetlepels abrikozenjam

voor de garnering

4 gedroogde abrikozen

10 gekonfijte kersen

20 gram geschaafde amandelen

4 gedroogde abrikozen

Ingrediënten

Voor 0 personen

8717772025323 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2308683000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
LiGA Evergreen krenten product photo
LiGA Evergreen krentenLIGA EVERGREEN BISCUITS CURRANTS PROMO PACK 225 GR1,77
Alternatief
1
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
1
Dadels zonder pit product photo
Dadels zonder pitDadels zonder pit 250gr2,51
Alternatief
1
Melkunie Rum rozijnen vla product photo
Melkunie Rum rozijnen vlaMelkunie fruitvla rum/rozijnen 1L pak1,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouten product photo
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouteng'woon Pecannoten ongebrand ongezouten2,92
Alternatief
1
Walnoten ongezouten product photo
Walnoten ongezoutenWalnoten ongezouten3,29
Alternatief
1
Koopmans Zelfrijzend amandelbakmeel glutenvrij product photo
Koopmans Zelfrijzend amandelbakmeel glutenvrijKoopmans Zelfrijzend Amandelmeel glutenvrij3,99
Alternatief
1
Verstegen Mix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Mix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
Alternatief
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
8710624220051 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8717772025323 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
245
Koolhydraten
32
Vetten
10
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0