0
Winkelmand

Entrecote met gorgonzola-boter en pruimenchutney

Probeer eens deze entrecote met gorgonzola-boter! De pruimenchutney maakt dit gerecht helemaal af.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie voor de chutney en fruit hierin de sjalot in 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de kruidnagels, kaneel en port toe en breng aan de kook.
  2. Laat de port op de laagste stand tot de helft inkoken. Giet deze vloeistof door een fijne zeef en schenk terug in de pan.
  3. Voeg de stukjes pruim, tijm en balsamico toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt afkoelen.
  4. Rooster de pijnboompitten voor de boter goudbruin in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen. Klop de boter romig en roer de gorgonzola, pijnboompitten en peper erdoor.
  5. Schep op een stuk vershoudfolie en rol strak op. Laat opstijven in de koelkast. Breng de chutney op smaak met zout en peper.
  6. Neem de entrecotes 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 100ºC en zet 4 borden erin. Leg het vlees op het werkvlak en dep droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees aan beide kanten licht met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper.
  8. Verhit een grillpan en leg hierin 2 entrecotes met de vetrand tegen de zijkant van de pan. Gril circa 1,5 minuut aan beide kanten. Schakel de oven uit.
  9. Leg het gegrilde vlees op een schaal en dek af met folie tot de andere twee entrecotes gebakken zijn. Zet de schaal nog 3-4 minuten in de oven om het vlees te laten rusten.
  10. Snijd de gorgonzola-boter in 8 gelijke plakjes. Snijd de entrecotes schuin in 4 stukken en leg ze op de warme borden. Leg een plakje boter erop en schep een lepeltje chutney ernaast.

Ingrediënten

4 personen

4 entrecotes

grof zeezout (naar smaak toevoegen)

voor de chutney

1 theelepel olijfolie

1 theelepel olijfolie

1 sjalot fijngesnipperd

1 teentje knoflook fijngehakt

2 kruidnagels

0.5 kaneelstokje

500 milliliter rode port 

250 gram gedroogde pruimen in stukjes

2 takjes tijm alleen de blaadjes

1 eetlepel balsamicoazijn

voor de boter

20 gram pijnboompitten

100 gram boter zacht

100 gram gorgonzola verbrokkeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

Entrecote 2 sterren 1 stuk product photo
Entrecote 2 sterren 1 stukEntrecote 2 sterren 1 stuk6,00
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8712200082299 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624029425 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
905
Koolhydraten
47
Vetten
45
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
40
Vezels
10
Zout
1.3
Suiker
0