0
Winkelmand

Entrecote met rodewijnsaus

Probeer ook eens deze heerlijke Entrecote met rodewijnsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng voor de saus de wijn met de port aan de kook en laat op de laagste stand inkoken tot er 1/3 over is. Houd apart. Sla de entrecotes nog iets platter tussen 2 stukjes vershoudfolie en bestrooi aan beide kanten met zout en peper. Rol de entrecotes op en bind met een stukje keukengaren vast aan de kant van het vetrandje. Zet het rolletje rechtop en steek er een laurierblaadje en een takje rozemarijn in. Zet in de koelkast. Laat het vlees minimaal 30 minuten voor bereiding buiten de koelkast op temperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  3. Verhit de boter op een lage stand in een koekenpan. Zet zodra de boter bruist de entrecote-rolletjes rechtop in de pan en bak een paar minuten zachtjes aan op het vetrandje.
  4. Leg de rolletjes vervolgens op hun zijkant, wentel ze door de boter en braad alle kanten iets aan.
  5. Zet rechtop in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven.
  6. Roer de aanbaksels in de pan los en voeg de sjalotten toe. Bak ze op een lage stand in circa 4 minuten glazig en voeg de vijgen toe. Giet de ingekookte portwijn erbij en breng al roerend aan de kook.
  7. Schakel de warmtebron uit en roer de koude boter erdoor tot de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus direct bij de entrecote op een voorverwarmd bord.

Ingrediënten

4 personen

4 entrecotes dun gesneden

4 laurierblaadjes

4 takjes rozemarijn

voor de saus

50 gram boter koud, in kleine blokjes

250 milliliter volle rode wijn

250 milliliter rode port 

2 sjalotjes in kwarten

4 verse vijgen in kwarten
of
4 gedroogde vijgen in kwarten

50 gram boter koud, in kleine blokjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

2309085000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
8710624029425 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
1
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
465
Koolhydraten
20
Vetten
29
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0