0
Winkelmand

Erwtensoep met roggebrood en spek

Heerlijke erwtensoep met roggebrood en spek, zeker het proberen waard!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
  2. Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
  3. Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
  4. Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

4 personen

400 gram spliterwten

4 preien in ringen, schoongemaakt

0.25 knolselderij geschild, in blokjes

2 bakjes schouderkarbonades

3 vleesbouillontabletten

2 eetlepels peterselie fijngehakt

2 eetlepels bladselderij fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

HAK Spliterwten product photo
HAK SpliterwtenHAK Gedroogde Spliterwten 500gr1,29
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
4
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.1,09
1
2310050000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Larco Fond Vlees bouillon product photo
Larco Fond Vlees bouillonLarco Fond Vlees bouillon1,83
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verse selderij product photo
Verse selderijCoop Selderij 45g1,11
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
565
Koolhydraten
72
Vetten
11
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
39
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0