0
Winkelmand

Espresso met vanille-koffiesiroop

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de suiker met de 150 ml sterke koffie aan de kook. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Laat circa 10 minuten zachtjes inkoken tot een siroop.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan.
  3. Schep 4 bollen vanille­-ijs en laat 10 minuten staan. Schep steeds een bol romig ijs in de koffie.
  4. Bestrooi met de amandelen en giet naar smaak wat koffiesiroop over het ijs. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

100 gram bruine basterdsuiker

4 kopjes sterke koffie vers gezet

0.5 vanillestokje opengesneden

1 eetlepel amandelschaafsel

4 bollen vanille-ijs

4 kopjes espressokoffie vers gezet
of
4 kopjes sterke koffie vers gezet

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Fairtrade Original dark roast espresso koffiebonen product photo
Fairtrade Original dark roast espresso koffiebonenfairtrade ORIGINAL Dark Roast Espresso bonen, FT, 500g7,89
Alternatief
2
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Hertog Vanille ijs product photo
Hertog Vanille ijsHERTOG 900ml Vanilla HRT Core x6 x156EB3,19
Alternatief
1
7613031526406 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief