0
Winkelmand

Farfalle met blauwe kaas en broccoli

Probeer dit heerlijke pastagerecht; farfalle met blauwe kaas en broccoli.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de broccoli in circa 5 minuten beetgaar.
  2. Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  3. Voeg de knoflook en kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de kaassaus en de broccoli door de pasta. Bestrooi met de walnoten.

Ingrediënten

4 personen

50 gram walnoten

300 gram farfalle

600 gram broccoli in kleine roosjes

70 gram boter

40 gram bloem

500 milliliter melk

1 teentje knoflook geperst

150 gram blauwe kazen

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Grand'Italia Farfalle tradizionali product photo
Grand'Italia Farfalle tradizionaliGrand'Italia Farfalle Tradizionali 500 g1,35
Alternatief
1
Broccoli product photo
BroccoliBroccoli0,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Coop Gorgonzola product photo
Coop GorgonzolaCoop Gorgonzola2,66
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
685
Koolhydraten
69
Vetten
31
Verzadigde vetten
18
Eiwitten
27
Vezels
7
Zout
1.4
Suiker
0