0
Winkelmand

Feestpannenkoeken

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de eieren, vanille-aroma en een snuf zout. Roer de melk erdoor tot een dik, vloeibaar beslag. Laat dit beslag op kamertemperatuur afgedekt circa 30 minuten rusten.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek op middelhoge stand circa 2 minuten per kant.
  3. Houd de pannenkoeken na het bakken steeds warm op een bord boven een pan heet water of afgedekt in de oven op 100ºC. Versier de pannenkoeken aan tafel naar keuze met aardbeien, sprinkels, marshmallows, stroop en eventueel slagroom.

Ingrediënten

4 personen

200 gram bloem

4 eieren

1 theelepel vanille-essence

500 milliliter melk

125 gram boter
of

125 milliliter vloeibaar bakproduct

1 bakje aardbei

sprinkels, gebaksdecoratie (naar smaak toevoegen)

minimarshmallows (naar smaak toevoegen)

stroop (naar smaak toevoegen)

slagroom (naar smaak toevoegen)
of

slagroom uit spuitbus (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille Aroma0,89
Alternatief
1
 product photo
melk
Alternatief
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
 product photo
vloeibaar bakproduct
Alternatief
Aardbeien product photo
Aardbeien4,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Regenboog fantasie product photo
Dr. Oetker Regenboog fantasie3,25
1
 product photo
minimarshmallows
Alternatief
Van Gilse Schenkstroop orgineel product photo
Van Gilse Schenkstroop orgineel1,35
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroom1,25
Alternatief
1
 product photo
slagroom uit spuitbus
Alternatief

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
645
Koolhydraten
60
Vetten
36
Verzadigde vetten
22
Eiwitten
19
Vezels
3
Zout
0.3
Suiker
0