0
Winkelmand

Filobakjes met kippenragout en parmaham

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de kipfilets met de laurier, tijm, sjalot en peperkorrels in een pan en giet circa 700 ml water erbij. Breng aan de kook en zet dan de warmtebron laag.
  2. Pocheer de kip afgedekt circa 10 minuten. Neem de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Verwijder de peper uit de bouillon en kook de bouillon verder in tot er nog 500 ml over is.
  3. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout. Snijd de kip in blokjes.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de plakken ham krokant. Leg op keukenpapier en laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Roer 1 eetlepel bietenpuree die over is van het voorgerecht (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/salade-van-roze-groenten/">klik hier voor het recept</a>) en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
  6. Leg een vel filodeeg op het werkvlak en bestrijk met de bietenolie. Leg een tweede deegvel erbovenop en maak zo 4 dubbele vellen.
  7. Bestuif de muffinvorm met wat bloem. Snijd de deegvellen aan de korte kant doormidden zodat je 8 stukken hebt en bekleed 8 holtes van de muffinvorm ermee.
  8. Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg. Bewaar de rest van de eidooier.
  9. Bak de filobakjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  10. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen. Laat garen tot de bloem na enkele minuten loslaat van de bodem.
  11. Giet de bouillon geleidelijk erbij tot de saus glad is en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat minimaal 2 minuten doorkoken.
  12. Schep de stukjes kip door de ragout en warm nog even mee. Klop de rest van de eidooier los met de room en roer op de laagste stand door de ragout.
  13. Zet 2 filobakjes op elk bord en schep de ragout erin. Bestrooi met peper, verkruimelde ham en oregano.

Ingrediënten

4 personen

250 gram kipfilets

1 laurierblaadje

2 takjes tijm

1 sjalot

2 peperkorrels

2 eetlepels olijfolie

2 plakken parmaham
of
2 plakken rauwe hammen

8 vellen filodeeg ontdooid

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

1 eidooier

50 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

75 milliliter room

2 takjes oregano
of
2 takjes tijm

Ingrediënten

Voor 4 personen

8718882998675 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8712200968296 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8719189104332 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe ham product photo
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe hamTop! van Coop Kleintje authentiek rauwe ham1,69
Alternatief
1
Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot2,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
445
Koolhydraten
37
Vetten
23
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
23
Vezels
1
Zout
0.4
Suiker
0