0
Winkelmand

Filopasteitjes met paddenstoelen

Probeer eens deze filopasteitjes met paddenstoelen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met de gesmolten boter en vouw ze in vieren. Druk het deeg in de vormpjes en bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 11 minuten krokant en goudbruin.
  3. Verhit de rest van de boter en bak hierin de hamreepjes 2 minuten. Schep de sjalot met de kastanjechampignons en kerrie erdoor en bak al roerend nog 3-4 minuten. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Zet de pasteibakjes op warme borden, schep de vulling erin (en wat over is eventueel ernaast) en bestrooi met de peterselie.

Ingrediënten

4 personen

50 gram boter

0.5 pak filodeeg ontdooid, ca. 125 g

150 gram hamreepjes

1 sjalot gesnipperd

200 gram kastanjechampignons in kwarten

1 theelepel kerriepoeder

125 milliliter crème fraîche

2 eetlepels peterselie gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
Slagerskwaliteit Hamreepjes product photo
Slagerskwaliteit HamreepjesHamreepjes Slagerskwaliteit2,69
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
22
Vetten
24
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0