0
Winkelmand

Filotasjes

Probeer ook eens deze heerlijke Filotasjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd het filodeeg in vierkanten van circa 20 cm. Bestrijk de deegvellen met de olie.
  3. Snijd een lang blad van de prei, kook dit 1 minuut, giet af en spoel er koud water over. Snijd het preiblad in lange linten. Hak de rest van de prei fijn.
  4. Meng de linzen met de gehakte prei, de knoflook, het bieslook, zout, peper en de paprikapoeder.
  5. Kluts de eieren en klop ze door de crème fraîche. Schep dit mengsel door de vulling.
  6. Leg 3 velletjes filodeeg op elkaar. Verdeel de vulling over het midden. Vouw de deegpunten bij elkaar tot een buideltje. Strik dit vast met het preilint. Maak 4 tasjes.
  7. Bak ze op een ingevette bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Ingrediënten

4 personen

200 gram linzen uitgelekt, blik

0.5 pak filodeeg ontdooid

2 eetlepels arachideolie

1 prei

2 teentjes knoflook gehakt

2 eetlepels verse bieslook gehakt

0.5 theelepel paprikapoeder

2 eieren

125 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bonduelle Linzen product photo
Bonduelle LinzenBonduelle groenteconserven Linzen 310g blik1,45
Alternatief
1
Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
325
Koolhydraten
26
Vetten
19
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0