0
Winkelmand

Flan

Maak een grote flan of verdeel 'm over 6 schaaltjes. Dan serveer je ieder zijn eigen flan. Ook lekker om clafoutis van te maken door de flan een vulling van kersen te geven.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het binnenste eruit. Doe dit bij de melk.
  3. Klop in een vuurvaste schaal de eieren op met de suiker en roer voorzichtig de melk erdoor.
  4. Laat dit een half uur staan, zodat het schuim zakt.
  5. Vul een ovenschaal met water. Zet de vuurvaste schaal in het water. Let op: het water mag niet in de vuurvaste schaal komen.
  6. Zet de schalen in de oven totdat de flan gestold is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Prik met een naald in de flan om te zien of hij klaar is; de flan is klaar als de naald er schoon uitkomt.
  7. Haal de flan dan uit de oven en laat 'm zeker 60 minuten afkoelen op het aanrecht. Koel de flan extra in de koeling en serveer 'm koud met lekker veel rood fruit.

Ingrediënten

6 personen

1 vanillestokje

4 deciliter melk of de helft room

6 eieren

6 eetlepels suiker
of
6 eetlepels ahornsiroop

frambozen, rode bessen (naar smaak toevoegen)
of
aardbeien om mee te garneren (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
8710274008887 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
BioToday Ahornsiroop product photo
BioToday AhornsiroopBioToday Ahornsiroop klasse A 250 ml fles5,75
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos3,49
Alternatief
1

Alternatief