0
Winkelmand

Flensjes met vanille-ijs en chocoladesaus

Flensjes met vanille-ijs en chocoladesaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak het beslag voor de flensjes. Doe de bloem en een snufje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daar een beetje melk in. Meng met behulp van een mixer dit beetje melk door de bloem. Giet bij kleine beetjes tegelijk de melk door de bloem en blijf steeds kloppen, zodat er een beslag zonder klontjes ontstaat.
  2. Doe, als de melk voor driekwart gebruikt is, het ei bij het beslag. Meng goed en laat het beslag minimaal 30 minuten rusten.
  3. Maak van het beslag 8 flensjes met een middellijn van 16 cm. Smelt een beetje boter in de koekenpan. Giet er een dunne laag beslag in. Til de pan een beetje aan de steel op en laat het beslag over de bodem van de pan lopen. Als de bovenkant van het flensje bijna droog, draai het flensje dan om met een pannenkoekenmes of spatel.
  4. Bak beide kanten van de flensjes lichtbruin. Leg ze op een bord.
  5. Bereiden van de chocoladesaus: Meng de cacaopoeder, de maïzena en de suiker met een beetje melk zodat een er een papje ontstaat.
  6. Breng in een steelpan de overige melk met de vanillesuiker aan de kook. Roer het cacaopoedermengsel door de melk en laat enkele minuten zachtjes koken.
  7. Giet de dik geworden saus in een kom en laat afkoelen. Roer de saus tijdens het afkoelen af en toe om.
  8. Schep op elk flensje vlak voor het opdienen een bolletje ijs, klap de flensjes dubbel. Leg op elk bord twee van die met ijs gevulde flensjes en besprenkel met de chocoladesaus. Bestrooi de flensjes eventueel met wat geraspte chocola of chocoladehagelslag.

Ingrediënten

4 personen

75 gram bloem

1 snufje zout

1 ei

2 eetlepels boter

8 bolletjes vanille-ijs

voor de chocoladesaus

250 milliliter melk

2 eetlepels cacaopoeder

2 eetlepels maizena

250 milliliter melk

30 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Hertog Vanille ijs product photo
Hertog Vanille ijsHERTOG 900ml Vanilla HRT Core x6 x156EB3,19
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
485
Koolhydraten
58
Vetten
22
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0