0
Winkelmand

Flower pieper

Deze aardappelbloem is om op te eten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de aardappels en schaaf ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne, gelijkmatige plakjes.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en besmeer het papier met olijfolie.
  3. Leg de negen grootste plakjes van de aardappels dakpansgewijs over elkaar in de vorm van een cirkel. Besmeer elk plakje met olijfolie.
  4. Maak van vijf kleinere plakjes op dezelfde manier de binnenste ring van de bloem. Besmeer ook deze ring met olijfolie.
  5. Leg een plakje in het midden van de bloem. Dit wordt het hartje, besmeer ook dit plakje met olijfolie.
  6. Bestrooi de hele bloem met zout en peper. Maak nu de andere bloemen.
  7. Zet de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven. De bloemen zijn klaar zodra ze goudbruin zijn.

Ingrediënten

4 personen

2 stevige aardappels

olijfolie (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624300364 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief