0
Winkelmand

Focaccia al pommodori Barese

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem in een grote kom. Los de gist op in een deel van 300 milliliter lauwwarm water en voeg toe aan de bloem. Meng goed door elkaar.
  2. Voeg het zeezout, ook opgelost in water, en de rest van het water toe. Meng, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng verder tot een zacht en plakkerig deeg. Bedek de kom met vershoudfolie en laat het deeg 1,5-2 uur op een warme plek rijzen.
  3. Gebruik een beetje olijfolie op je vingers om plakken te voorkomen en verdeel het deeg over de bodem van de ingevette ovenschaal. Zorg ervoor dat het deeg dun is.
  4. Verdeel de tomaten over het deeg en druk ze aan. Voeg de olijven toe en druk ze iets in het deeg. Sprenkel er een flink straaltje olijfolie over en breng op smaak met oregano en een beetje grof gemalen zeezout.
  5. Laat de focaccia circa 30 minuten op een warme plek rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de focaccia in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

4 personen

400 gram bloem

25 gram verse gist
of
7 gram gedroogde gist

1 snufje zeezout

1 snufje zeezout

3 eetlepels olijfolie extra vergine

400 gram cherry-/kerstomaatjes gehalveerd

50 gram zwarte olijven ontpit

1 eetlepel gedroogde oregano

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Jozo Zeezout product photo
Jozo ZeezoutJOZO Zeezout Grof 500 g Doos1,33
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Cherry Tomaten product photo
Cherry TomatenCoop cherry tomaten 400g bakje2,99
Alternatief
1
g'woon Zwarte olijven zonder pit product photo
g'woon Zwarte olijven zonder pitg'woon zwarte olijven zonder pit 220g0,99
Alternatief
1
8712200078223 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480
Koolhydraten
76
Vetten
12
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
14
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0