0
Winkelmand

Focaccia met verse kersen, Parmezaanse kaas en amandeltjes

Deze zomerse focaccia met kersen, tijm en rode ui brengt de smaak van Italië naar jouw tafel! Het verse deeg is extra lekker met wat citroenrasp, Parmezaanse kaas en amandel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng bloem, gist, zout, suiker, lauwwarm water en 30 ml olijfolie in een kom en kneed 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg met de hand of met een mixer met deeghaken. Laat het deeg 30 minuten losjes afgedekt met een vochtige theedoek in een schone kom op een tochtvrije plek rijzen.
  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm, rasp de gele schil van de citroen. Snijd de ui in dunne, halve ringen.
  3. Kneed het deeg na het rijzen kort en meng de tijm, ui en citroen erdoor. Halveer en ontpit de kersen.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg erover en rol het losjes uit tot een ovale lap. Maak met je knokkels wat gaten in het deeg. Verdeel de Parmezaanse kaas, amandelschaafsel en de kersen losjes over het deeg. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Laat het deeg op de bakplaat nogmaals 30 minuten rijzen.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  6. Bak het brood 15-20 minuten af in de oven.

Ingrediënten

6 personen

500 gram bloem

1 zakje droge gist

8 gram zout

1 theelepel suiker

300 milliliter lauwwarm water

50 milliliter olijfolie

5 gram tijm

1 citroen

1 rode ui

100 gram kersen

100 gram Parmezaanse kaas

30 gram amandelschaafsel

Ingrediënten

Voor 6 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudend product photo
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudendg'woon Bronwater licht koolzuurhoudend3,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
8717772025323 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
490
Koolhydraten
64
Vetten
17
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
19
Vezels
4
Zout
1.7
Suiker
0