0
Winkelmand

Focaccia-toast met erwtenhummus en sardine

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de doperwten 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Schep met de knoflook, 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en het vruchtvlees van de avocado in een mengbeker en pureer grof met een staafmixer. Breng op smaak met zout en chilipeper.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de peterselie en de rest van het citroensap door elkaar in een diep bord, maal wat peper erover en wentel de sardinefilets erdoor.
  3. Bak de focaccia af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot lauwwarm. Snijd de focaccia in repen en beleg met een schep erwtenhummus en een sardinefilet.

Ingrediënten

4 personen

100 gram diepvriesdoperwten

1 teentje knoflook

0.5 citroen sap

2 eetlepels olijfolie

1 avocado

chilipepervlokken (naar smaak toevoegen)

4 eetlepels peterselie fijngehakt

2 blikjes sardinefilets op olie

1 focaccia

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 200g0,88
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8718963172642 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Strooier chili vlokken product photo
Verstegen Strooier chili vlokkenVerstegen chili vlokken 28 g Pot2,99
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
5000171033628 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Focaccia product photo
g'woon Focacciag'woon Focaccia 250gr1,38
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
38
Vetten
22
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
17
Vezels
5
Zout
1.4
Suiker
0