0
Winkelmand

Fondant-aardappeltjes met truffelmayonaise

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie en boter in een braadslede of grote ovenvaste koekenpan en bak de aardappelplakjes aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met de tijm en breng op smaak met zout en peper.
  2. Schenk de bouillon erbij en zet circa 45 minuten in de oven. Besprenkel regelmatig met de bouillon, voeg eventueel wat water toe als het geheel droogkookt.
  3. Maak intussen de mayonaise. Mix in de mengbeker van een staafmixer de eidooier met de mosterd en een snufje zout lichtgeel en romig. Voeg al mixend druppelsgewijs de azijn toe.
  4. Voeg vervolgens in een dun straaltje voorzichtig de zonnebloemolie toe. Wanneer ongeveer de helft van de olie is opgenomen en de mayonaise dikker wordt, kun je de olie iets sneller toevoegen.
  5. Voeg op het einde de truffelolie naar smaak toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de aardappeltjes met zeezout en tijm en serveer met de truffelmayonaise.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

50 gram boter

750 gram vastkokende aardappels in dikke plakken

1 eetlepel tijm
en
alleen de blaadjes
tijm (naar smaak toevoegen) om te garneren

300 milliliter kippenbouillon

voor de mayonaise

1 eidooier

2 theelepels mosterd

2 eetlepels wittewijnazijn

300 milliliter zonnebloemolie

1 eetlepel truffelolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1025
Koolhydraten
34
Vetten
96
Verzadigde vetten
18
Eiwitten
6
Vezels
3
Zout
0.8
Suiker
0