0
Winkelmand

Franse linzensalade met zachtgekookt ei

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop een dressing van de mosterd, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete pan.
  3. Voeg de knoflook en ui toe en bak circa 4 minuten.
  4. Meng het spek-uimengsel en de dressing door de linzen.
  5. Verdeel de veldsla en de peterselie over schaaltjes en leg de paprika en linzen erop.
  6. Serveer met de zachtgekookte eieren.

Ingrediënten

4 personen

1 theelepel mosterd

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel rodewijnazijn

125 gram spekblokjes

1 teentje knoflook geperst

1 rode ui gesnipperd

400 gram linzen afgespoeld, blik

150 gram veldsla

handje peterselie (naar smaak toevoegen) fijngehakt

4 eieren zachtgekookt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8710624237264 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624352325 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
g'woon Linzen product photo
g'woon Linzeng'woon Linzen1,09
Alternatief
1
Veldsla product photo
VeldslaUnbranded Veldsla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
2
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
370
Koolhydraten
15
Vetten
22
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
23
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0