0
Winkelmand

Franse platbroodjes met spek en rozemarijn

Probeer eens deze Franse platbroodjes met spek en rozemarijn!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed een deeg van de bloem, zout, gist, 1 eetlepel olie en 250-300 ml water. Laat circa 10 minuten rusten. Snijd de spekblokjes iets kleiner.
  2. Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg circa 5 minuten door. Druk het deeg uit en bestrooi met het spek en de rozemarijn. Vouw het deeg in vieren en kneed even door.
  3. Vorm er 6 bolletjes van en laat deze afgedekt 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
  4. Druk de bolletjes tot vierkantjes of rechthoeken uit op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten narijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het brood een keer in de lengte en enkele keren diagonaal in tot een bladvorm. Duw de nerven iets open. Bestuif het deeg met bloem en bak de broodjes circa 20 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

500 gram tarwebloem

2 theelepels zout

1 zakje gedroogde gist
of
20 gram verse gist

2 eetlepels olijfolie

125 gram mager gerookt spek in blokjes

2 eetlepels verse rozemarijn naaldjes

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

Ingrediënten

Voor 0 personen

Koopmans Tarwebloem Biologisch product photo
Koopmans Tarwebloem BiologischKoopmans Tarwebloem Biologisch 1000 g Zak1,89
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Spekreepjes gerookt product photo
Spekreepjes gerooktSpekreepjes2,69
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
60
Vetten
10
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
14
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0