0
Winkelmand

Franse pruimentaart

Probeer ook eens deze Franse pruimentaart!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik bij voorkeur Reine Claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort verdient het aanbeveling de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden.
  2. Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met de boter. Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal.
  3. Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal.
  4. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.

Ingrediënten

500 gram pruimen

10 gram boter

100 gram bloem

200 milliliter melk

3 eieren

50 gram suiker

1 snufje zout

Ingrediënten

Voor 0 personen

Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
2
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
184
Koolhydraten
28
Vetten
4
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0