0
Winkelmand

Fricandeau en mosterd-rozemarijnsaus

De mosterd-rozemarijnsaus maakt deze fricandeau ovenschotel helemaal af. Bovendien is-ie zo gemaakt!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 140 graden Celsius. Fricandeau op kamertemperatuur laten komen. Daarna in olijfolie kort goudbruin bakken en apart zetten.
  2. In dezelfde pan sjalot, knoflook en rozemarijn enkele minuten bakken en omscheppen. Vervolgens blussen met de wijn en crème fraîche en mosterd toevoegen.
  3. Zorg dat er voldoende vocht in de slee ligt om het vlees tot ongeveer de helft onder te dompelen. Voeg eventueel wat water toe. Leg daarin de fricandeau, dek af met aluminiumfolie en laat dit op lage temperatuur zachtjes garen. Dat duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het gewicht en de vorm van het vlees.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

4 personen

1 Top! van Coop fricandeau ovenschotel

olijfolie (naar smaak toevoegen)

3 sjalotjes

2 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

1 scheut witte wijn

2 eetlepels crème fraîche

2 theelepels Dijon mosterd

zout en peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Trots van Coop Authentiek gegrilde fricandeau 1 ster product photo
Trots van Coop Authentiek gegrilde fricandeau 1 sterTrots van Coop Authentiek gegrilde fricandeau 1 ster2,50
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
8710638001110 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8715800000595 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief