0
Winkelmand

Fricandeau met appel-kaneelvulling

Probeer eens deze fricandeau met appel-kaneelvulling!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de appelblokjes met de kaneel en rozijnen. Snijd de fricandeau horizontaal over de lengte in maar niet helemaal door. Vul het vlees met de appelvulling en bind dicht met keukengaren.
  2. Dep de fricandeau aan de buitenkant droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  3. Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Blus af met het appelsap en braad circa 35 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  4. Neem de fricandeau uit de pan en laat onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Kook de jus eventueel iets in.
  5. Snijd het vlees in plakken en serveer met de jus.
  6. Lekker met rodekool of witlof en gekookte aardappels.

Ingrediënten

4 personen

1 appel geschild, in kleine blokjes

1 eetlepel kaneelpoeder

50 gram blanke rozijnen

750 gram fricandeau

50 gram boter

100 milliliter appelsap
of
100 milliliter witte wijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
Trots van Coop Authentiek gegrilde fricandeau 1 ster product photo
Trots van Coop Authentiek gegrilde fricandeau 1 sterTrots van Coop Authentiek gegrilde fricandeau 1 ster2,50
Alternatief
7
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
g'woon Appelsap fles product photo
g'woon Appelsap flesg'woon Appelsap 1,5l1,79
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
390
Koolhydraten
17
Vetten
16
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
44
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0