0
Winkelmand

Frisse aardappelsalade met yoghurt en spekjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan en laat uitlekken.
  2. Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe. Giet de aardappels en doperwten af en laat uitdampen.
  3. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de yoghurtsaus, spekblokjes, ui en bieslook met de aardappels en doperwten en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast.

Ingrediënten

4 personen

125 gram spekblokjes

500 gram vastkokende aardappels in blokjes

150 gram diepvriesdoperwten ontdooid

125 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels mayonaise

0.5 citroen sap

1 kleine rode ui gesnipperd

1 bosje verse bieslook fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624352325 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 200g0,94
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
305
Koolhydraten
31
Vetten
14
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0