0
Winkelmand

Frisse salade met knapperige spekjes

Een lekker recept voor een frisse salade met knapperige spekjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de champignons in partjes en de lente-ui in dunne ringen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in reepjes. Haal de bladeren van de krop sla, was en snijd in repen. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit een koekenpan en bak de spekjes in 10 minuten knapperig. Schep met een schuimspaan de spekjes uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons in 8 minuten goudbruin.
  3. Breng een steelpan met water aan de kook, kook de eieren 6,5 minuten, laat schrikken, pel en snijd doormidden.
  4. Doe de ijsbergsla in een grote kom, voeg de avocado, de spekjes, de peterselie en de champignons toe. Meng voorzichtig met elkaar. Serveer de eieren erbovenop en garneer met de balsamicodressing.

Ingrediënten

4 personen

1 krop (ijsbergsla)

125 gram magere gerookte spekreepjes

4 stengels lente-uien

10 gram (blad)peterselie

250 gram champignons

2 eetlepels Voor de dressing: balsamicoazijn

2 stuks avocado's

4 stuks eieren

Ingrediënten

Voor 4 personen

Ijsbergsla product photo
IjsbergslaIjsbergsla0,79
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1
3545 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
8710448696261 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8718963343998 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief