0
Winkelmand

Fruitige Vegetarische Lasagne

Carolien van caroskitchen.nl heeft dit heerlijke recept voor lasagne met een twist ingestuurd als suggestie op het traditionele recept. Wij vinden hem zo geslaagd dat we hebben gevraagd of we hem ook mochten plaatsen, dus hier komt 'ie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui, snijd de champignons, snijd de appel in blokjes en de banaan in plakjes.
  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan. Pers de knoflookteentjes hierin uit en verhit de knoflook totdat het gebruind en geurig is.
  3. Voeg de gesnipperde ui en de kerriepoeder toe en fruit deze samen. Maak ondertussen zo nodig de groentenbouillon klaar.
  4. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuutjes mee met de uitjes. Voeg vervolgens de kruiden, de gesneden appel en de banaan toe en laat deze kort mee verwarmen.
  5. Giet de bouillon erbij. Laat dit even pruttelen (zonder deksel!) en strooi vervolgens de arrowroot poeder over het geheel. Meng goed en laat het mengsel vervolgens in enkele minuten indikken.
  6. Voeg de overige kruiden, de noten en de rozijnen toe. Meng alles goed en laat het nog even verder pruttelen.
  7. Terwijl de vulling verder indikt (wel af en toe roeren!) kun je de lasagne bladen gaan maken. Als je voor de veganistische versie gaat, gebruik dan hier gluten- en ei-vrije lasagnebladen voor, in plaats van omeletten. Breek de eieren in een bakje of maatbeker en kluts deze los samen met de kokosmelk, het zout en de kokosmelk.
  8. Verhit in een kleine koekenpan een beetje kokosolie. Giet dan de helft van het eiermengsel erin en laat dit uitlopen. Bak dit als een omelet totdat de bovenkant min of meer is gestold, en keer het dan om. Bak in een paar minuutjes ook de andere kant goudbruin.
  9. Haal terwijl je wacht de andere pan van het vuur en schep de helft van de vulling in een ronde ovenschaal.
  10. Leg de eerste omelet als deze klaar is, in de ovenschaal bovenop het eerste laagje vulling. Schep de tweede helft van de vulling er bovenop. Bak ondertussen een tweede omelet. Deze leg je daar weer bovenop.
  11. Garneer met edelgistvlokken en eventueel geitenkaas (als je wat zuivel verdraagt).
  12. Zet het geheel ongeveer een kwartiertje in de oven.
  13. Haal de lasagne uit de oven, verdeel in porties en serveer met een frisse groene salade.

Ingrediënten

4 personen

Voor de vulling

1 banaan

1 appel

250 gram Kastanje champignons

1 rode ui

4 teentjes knoflook

200 milliliter groentebouillon

1 handje rozijnen

1 handje gemengde noten

2 eetlepels Arrowroot poeder

2 theelepels koriander

0.5 theelepel gemberpoeder

0.5 theelepel kaneel

0.5 theelepel nootmuskaat

1 snufje zwarte peper

2 eetlepels Edelgistvlokken

2 eetlepels geraspte kaas

Voor de lasagnebladen

1 theelepel kerriepoeder

1 snufje zeezout

1 eetlepel kokosolie

4 Eieren

2 eetlepels kokosmelk

1 theelepel kerriepoeder

1 snufje zeezout

1 eetlepel kokosolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

5099368909242 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624285791 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sum & Sam Djahe product photo
Sum & Sam DjaheSum & Sam Djahe 26gr Pot0,71
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1
8719153010348 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Zuivelmeester Milde Goudse Kaas 48+ 200 g product photo
Zuivelmeester Milde Goudse Kaas 48+ 200 gZuivelmeester Kaas geraspt mild 48+1,79
Alternatief
1
8718924011317 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam KokosmelkSum & Sam Kokosmelk 200ml0,89
Alternatief
1

Niet beschikbaar

Arrowroot poeder
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
236
Koolhydraten
24
Vetten
12
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0