0
Winkelmand

Fusilli met boerenkoolpesto en gegrilde kip

Probeer eens deze lekkere winterse fusilli met boerenkoolpesto en gegrilde kip!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grillpan en gril de kipfilets samen met de champignons op een hoge stand in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook intussen de pasta. Giet af en bewaar 1/2 kopje kookvocht.
  3. Maal de boerenkool, knoflook, kaas en walnoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Voeg 6 eetlepels olie en 4 eetlepels kookvocht toe en maal tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer de pesto en champignons door de pasta. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken.
  6. Snijd de kip in schuine plakken en serveer op de pasta.

Ingrediënten

4 personen

8 eetlepels olijfolie

2 kipfilets

200 gram champignons in kwarten

300 gram fusilli

100 gram boerenkool fijngesneden, panklaar

1 teentje knoflook geperst

100 gram Parmezaanse kaas

75 gram walnoten geroosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Kipfilet blokjes product photo
Kipfilet blokjesKipfilet blokjes3,43
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
Grand'Italia Salade pasta volkoren product photo
Grand'Italia Salade pasta volkorenGrand'Italia Salade pasta volkoren2,49
1
8720600609824 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
770
Koolhydraten
57
Vetten
42
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
39
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0