0
Winkelmand

Ganachetaart met karamel

Wat een plaatje, deze chocolade ganachetaart met karamelschotsen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de (koude) boter in stukjes. Meng in een grote kom de boter, basterdsuiker, cacao, 3 gram zout en het ei kort door elkaar. Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed tot een deeg. Stop met kneden als het deeg loskomt van de kom.
  2. Vorm tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat het deeg circa 45 minuten rusten in de koelkast. Verwarm intussen voor de garnering de suiker met 3 eetlepels water. Laat de suiker oplossen en karamelliseren tot een goudbruine kleur. Schenk de hete karamel op het bakpapier op de bakplaat. Laat afkoelen en uitharden.
  3. Haal het deeg circa 10 minuten voor het uitrollen uit de koelkast. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 3 mm dik.
  4. Leg met een opstaande rand van circa 2 cm in de ingevette bakvorm, snijd de bovenrand bij en prik gaatjes in de deegbodem.
  5. Zet nog 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling.
  6. Bak de bodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen en haal de bodem dan pas uit de vorm.
  7. Maak intussen de ganache. Breek de chocolade in stukjes en doe de chocolade in een kom. Verwarm de slagroom tot aan de kook en roer het koffiepoeder erdoor.
  8. Giet dit over de chocoladestukjes en roer langzaam. Laat afkoelen tot lauwwarm en voeg langzaam al roerend de in stukjes gesneden boter toe.
  9. Verdeel de ganache over de taartbodem. Draai een beetje zodat de chocolade zich verspreidt.
  10. Laat 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Haal de harde karamel in schotsen van het bakpapier en steek bovenin de taart.

Ingrediënten

12 personen

175 gram witte basterdsuiker

25 gram cacaopoeder

3 gram zout

1 ei

300 gram bloem
en
bloem om te bestuiven (naar smaak toevoegen)

5 gram bakpoeder

voor de ganacheglazuur

75 gram boter

300 gram pure chocolade

250 milliliter slagroom

1 eetlepel oploskoffiepoeder

75 gram boter

voor de garnering

125 gram suiker

Ingrediënten

Voor 12 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
4052700241111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
3
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Douwe Egberts Aroma rood oploskoffie product photo
Douwe Egberts Aroma rood oploskoffieDOUWE EGBERTS COFFEE INSTANT AROMA ROOD 200G4,75
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
780
Koolhydraten
76
Vetten
48
Verzadigde vetten
31
Eiwitten
6
Vezels
3
Zout
0.1
Suiker
0