0
Winkelmand

Garnalen in pikante roomsaus

Probeer ook eens deze garnalen en groenten uit de wok!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Ontvel de trostomaten door ze kruislings in te snijden en in heet water te dompelen. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom, meng er eerst de sambal door en vervolgens de room.
  2. Plet de teentjes knoflook. Verhit de olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin samen met de geplette teentjes knoflook de garnalen. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij.
  3. Giet het tomatenroommengsel over de garnalen in een ovenschaal en zet circa 1 uur in de oven.
  4. Serveer dit gerecht met pasta en een gemengde salade van eikenbladsla en rucola met een vinaigrette van olijfolie en citroensap.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram trostomaat

1 eetlepel sambal

125 milliliter zure room
of
125 milliliter crème fraîche

6 teentjes knoflook

5 eetlepels olijfolie
of
50 gram boter

1 kilogram garnaal ontdooid, ongepeld

1 theelepel Provençaalse kruiden

Ingrediënten

Voor 4 personen

Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
2
Conimex Sambal oelek product photo
Conimex Sambal oelekConimex Sambal Oelek Sac 200G 6x1,39
Alternatief
1
Melkan zure room product photo
Melkan zure roommelkan Zure Room 125gr0,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
8710624274986 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Provençaalse kruiden product photo
Verstegen Provençaalse kruidenDeze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
372
Koolhydraten
14
Vetten
19
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
34
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0