0
Winkelmand

Garnalen met beurre blanc

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de wijn met de azijn en kook de sjalotten hierin. Kook het mengsel in tot er circa 4 eetlepels vocht over zijn.
  2. Giet door een zeef, vang het vocht op en verwarm op een lage stand. Voeg 1-2 eetlepels water toe en kook in tot er circa 2 eetlepels vocht over zijn.
  3. Voeg 250 gram boter blokje voor blokje toe. Verhit de rest van de boter in een andere pan op middelhoge stand tot de kleur verandert.
  4. Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 3 minuten gaar. Bestrooi met de bieslook.
  5. Voeg op het laatste moment het citroensap en 1 eetlepel versgemalen zwarte peper toe aan de beurre blanc en serveer bij de garnalen.

Ingrediënten

8 personen

10 milliliter droge witte wijn

100 milliliter wittewijnazijn

4 sjalotjes gesnipperd

275 gram boter koud, in blokjes

800 gram garnalen

0.5 bosje bieslook fijngehakt

1 eetlepel citroensap

Ingrediënten

Voor 8 personen

Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijng'woon witte wijnazijn 250ml1,00
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710319519101 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
1
Vetten
29
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
19
Vezels
0
Zout
1.3
Suiker
0