0
Winkelmand

Garnalensalade met krieltjes en komkommer

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes. Meng de olie met de knoflook en bestrijk de garnalen ermee. Laat 10 minuten intrekken.
  2. Bak de garnalen in een koekenpan op middelhoge stand in circa 5 minuten gaar.
  3. Meng de komkommer met de dille, ui, azijn, zure room en mayonaise. Meng de garnalen met de krieltjes en de dressing.

Ingrediënten

4 personen

400 gram krieltjes

500 gram grote garnalen ontdooid, diepvries

3 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook grof gehakt

1 komkommer in blokjes, zaadlijsten verwijderd

1 bosje dille fijngehakt

1 rode ui gesnipperd

1 eetlepel wittewijnazijn

125 milliliter zure room

4 eetlepels mayonaise

Ingrediënten

Voor 4 personen

Minikrieltjes voordeelverpakking product photo
Minikrieltjes voordeelverpakkingUNBRANDED Voorgekookte minikrieltjes 600g0,95
Alternatief
1
Grote garnalen product photo
Grote garnalenGrote garnalen2,79
Alternatief
5
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,55
Alternatief
1
Verse dille product photo
Verse dilleCoop Dille 20g1,15
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijng'woon witte wijnazijn 250ml1,00
Alternatief
1
Melkan zure room product photo
Melkan zure roommelkan Zure Room 125gr0,99
Alternatief
1
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
450
Koolhydraten
22
Vetten
30
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
24
Vezels
2
Zout
1.6
Suiker
0