0
Winkelmand

Gazpacho blanco

Probeer eens deze Spaanse gazpacho blanco!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg het brood en de saffraan in een kom, giet er 100 ml water op en laat 5 minuten rusten.
  2. Maal de amandelen in een keukenmachine helemaal fijn en voeg het geweekte brood en de knoflook toe. Draai 1 minuut en voeg dan al draaiend de olie toe.
  3. Voeg 500 ml ijskoud water langzaam toe terwijl de machine draait. Breng de soep op smaak met zout, witte peper en de azijn. Zet de soep afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Serveer de gazpacho blanco glaasjes, besprenkel met een paar druppels olijfolie en bestrooi met het amandelschaafsel.

Ingrediënten

4 personen

50 gram witbrood in blokjes, zonder korst

4 saffraandraadjes

180 gram blanke amandelen

2 teentjes knoflook geperst

6 eetlepels olijfolie extra vergine

witte peper (naar smaak toevoegen)

1 eetlepel witte balsamicoazijn
of
1 eetlepel balsamicoazijn

20 gram amandelschaafsel licht geroosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Euro witbrood heel product photo
Euro witbrood heelHeel witbrood0,80
Alternatief
1
Verstegen Saffraan product photo
Verstegen SaffraanVerstegen saffraan 0,05 g zakje1,33
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Witte peper product photo
Verstegen Witte peperVerstegen witte peper gemalen 44 g Pot2,35
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
500
Koolhydraten
14
Vetten
43
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
12
Vezels
4
Zout
0.2
Suiker
0