0
Winkelmand

Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes

Probeer eens deze gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Gril de tomaten met de opengesneden kant naar beneden tot er grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten om en grill nog circa 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Mix de gegrilde tomaten, knoflook, olijfolie, komkommer en groentebouillon in een blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.
  3. Verhit vlak voor het serveren een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Dep de kappertjes droog en frituur ze tot ze opengaan en lichtbruin worden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Serveer de gazpacho in glaasjes en verdeel de knapperige kappertjes erover. Serveer met een achtergehouden gegrild tomaatje erbij.

Ingrediënten

4 personen

500 gram tomaten gehalveerd

2 teentjes knoflook fijngehakt

3 eetlepels olijfolie

0.5 komkommer in stukken

150 milliliter groentebouillon

1 eetlepel balsamicoazijn

zonnebloemolie (naar smaak toevoegen) om te frituren

2 eetlepels kappertjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135600000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,55
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
115
Koolhydraten
5
Vetten
10
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0