0
Winkelmand

Gebakken bloemkool met kikkererwten, tomaatjes en olijven

Een snelle en smaakvolle maaltijd boordevol vezels en vitaminen. Dit vegetarische gerecht met bloemkool, kikkererwten en bulgur valt zeker in de smaak.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur 5 minuten. Voeg de tomaatjes, kikkererwten en olijven toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met kaneel, zout en peper.
  2. Bereid in de tussentijd de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking of voeg toe aan de pan.
  3. Verdeel de bulgur over 2 diepe borden, schep de gebakken groenten ernaast.

Ingrediënten

2 personen

3 eetlepels olie

400 gram bloemkoolroosjes

300 gram kerstomaatjes gehalveerd

350 gram kikkererwten

50 gram kalamata olijven ontpit

0.25 theelepel kaneelpoeder

250 gram bulgur voorgestoomd

Ingrediënten

Voor 2 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,79
Alternatief
1
Bloemkoolroosjes *meer bite, meer smaak* product photo
Bloemkoolroosjes *meer bite, meer smaak*Bonduelle diepvriesgroenten Bloemkoolroosjes 400g stazak1,65
1
Cocktail trostomaten product photo
Cocktail trostomatenCocktail trostomaten2,41
Alternatief
1
g'woon Kikkererwten product photo
g'woon Kikkererwteng'woon Kikkererwten 410gr1,05
Alternatief
1
Royal Olijven kalamata zonder pit product photo
Royal Olijven kalamata zonder pitRoyal Olijven kalamata zonder pit2,19
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
Lassie Bulgur voorgestoomd product photo
Lassie Bulgur voorgestoomdLassie Bulgur voorgestoomd1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
680
Koolhydraten
61
Vetten
35
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
20
Vezels
20
Zout
0
Suiker
0