0
Winkelmand

Gebakken chocolademousse

Probeer ook eens deze gebakken chocolademousse!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de chocolade en boter in een pan, maar laat het mengsel niet heet worden. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en dik.
  2. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met een snufje zout. Roer het chocolademengsel door de eidooiers tot het goed vermengd is. Schep de eiwitten er rustig door.
  3. Giet de mousse in de schaaltjes en bak in circa 20 minuten gaar in de oven. De chocolademousse mag binnenin nog iets zacht zijn en kan een beetje inzakken.
  4. Bestuif met poedersuiker of cacao en serveer lauwwarm. Lekker met wat lobbige slagroom.

Ingrediënten

4 personen

100 gram pure chocolade fijngehakt

100 gram gezouten boter

2 eieren

100 gram suiker

poedersuiker (naar smaak toevoegen)
of
om te bestuiven
cacaopoeder (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Campina Botergoud gezouten grasboter product photo
Campina Botergoud gezouten grasboterCampina Roomboter Grasboter Gezouten 250 g Wikkel2,69
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
461
Koolhydraten
40
Vetten
31
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0