0
Winkelmand

Gebakken rijstschotel met pikant vlees

Probeer ook eens gebakken rijstschotel met pikant vlees!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg het vlees in een schaal. Roer de sambal los met de ketjap, pindakaas en 1 eetlepel olie en schep door het vlees. Laat circa 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Roer 2 eetlepels water door het vlees en schep het op een bakplaat. Bak het vlees hoog in de oven in circa 5 minuten gaar en knapperig. Schep om en bak nog enkele minuten verder.
  3. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de spitskool een paar minuten. Voeg de rijst en kokos toe en roerbak enkele minuten verder tot de rijst licht verkleurd is.
  4. Serveer het vlees op de gebakken rijst. Lekker met kroepoek.

Ingrediënten

4 personen

400 gram schouderkarbonades in dunne reepjes

1 eetlepel sambal manis

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel pindakaas

3 eetlepels olie

500 gram spitskool in zeer smalle reepjes

700 gram witte rijst gekookt, afgekoeld

5 eetlepels kokosrasp

Ingrediënten

Voor 4 personen

2310052000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8714100748282 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Ketjap Manis product photo
Ketjap ManisA ketjap manis kentel no.1 500 ml can1,89
Alternatief
1
g'woon Pindakaas groot product photo
g'woon Pindakaas grootg'woon Pindakaas 600gr Pot3,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Spitskool product photo
SpitskoolSpitskool1,35
Alternatief
1
Lassie Toverrijst product photo
Lassie ToverrijstLassie Toverrijst 400 gram1,19
Alternatief
2
Bio Today Kokosrasp fijn product photo
Bio Today Kokosrasp fijnBio Today Kokosrasp fijn1,99
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
650
Koolhydraten
67
Vetten
28
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0