0
Winkelmand

Gebakken zalm met gekaramelliseerde witlof en ei

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in partjes en kook ze in circa 15 minuten gaar in water met zout. Halveer intussen de witlof in de lengte of snijd in kwarten. Verwijder eventueel de bittere kern.
  2. Smelt 50 gram boter in een koekenpan en leg de witlof met de snijkanten naar beneden in de pan. Besprenkel met de honing en bak 5 minuten op middelhoge stand.
  3. Keer de witlof om en bak nog 3-4 minuten. Voeg het sinaasappelsap, zout en peper toe en laat het sap iets verdampen. Hak de eieren grof.
  4. Smelt 100 gram van de boter en roer het gehakte ei erdoor. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  5. Verhit de rest van de boter en bak de zalm hierin goudbruin. Leg de zalm naast de witlof.
  6. Leg de eieren erbij en bestrooi met de bieslook. Serveer met de aardappels en bestrooi ze met (zee)zout.

Ingrediënten

4 personen

750 gram aardappels schoongeboend

8 stronkjes witlof

165 gram boter

2 eetlepels honing

100 milliliter sinaasappelsap

6 eieren gepeld, hardgekookt

4 zalmfilets

2 eetlepels bieslook gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624251031 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2135900000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
870
Koolhydraten
52
Vetten
53
Verzadigde vetten
25
Eiwitten
43
Vezels
7
Zout
1
Suiker
0