0
Winkelmand

Gebraden kipfilet met druiven

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Wikkel de pancetta om de kipfilets heen en bind vast met keukengaren. Smelt de boter in een pan en voeg de rozemarijn toe.
  2. Bak de kipfilets hierin aan beide kanten op middelhoge stand goudbruin. Leg de kip in een ovenschaal en voeg de druiven toe.
  3. Giet de wijn en bouillon in de koekenpan en laat circa 10 minuten pruttelen op middelhoge stand. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Giet de bouillon bij de kip in de ovenschaal en braad circa 8 minuten in de oven. Neem de kipfilets uit de ovenschaal en houd apart.
  5. Giet het braadvocht in een pan en kook de saus op middelhoge stand in circa 5 minuten tot de gewenste dikte. Roer regelmatig.
  6. Leg de kipfilets op een bord, giet de saus erover en lepel de druiven ernaast. Lekker met gebakken aardappels of rijst.

Ingrediënten

4 personen

4 plakken pancetta
of
4 plakken rauwe hammen

4 kipfilets

50 gram boter

2 takjes rozemarijn

150 gram rode druiven

200 milliliter Italiaanse rode wijn

100 milliliter kippenbouillon

Ingrediënten

Voor 4 personen

Fiorucci Pancetta product photo
Fiorucci PancettaFiorucci pancetta 50 gram Vleeswaren1,50
3
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe ham product photo
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe hamTop! van Coop Kleintje authentiek rauwe ham1,69
Alternatief
2
Kipfilet product photo
KipfiletCOOP Kipfilet 2020+ Fixed Weight 2st4,31
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Pitloze rode druiven product photo
Pitloze rode druivenDruiven rood pitloos, Coop, 500 gram2,19
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
8
Vetten
13
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
26
Vezels
1
Zout
0.9
Suiker
0