0
Winkelmand

Gefermenteerde groenten

Op zoek naar een gezond, vegetarisch bijgerecht? Probeer deze gefermenteerde groenten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de roosjes van de bloemkool. Schil de biet en snijd in parten. Schrap de wortels en snijd in vieren. Kneus de knoflook.
  2. Bewaar de groene bladeren van de bloemkool en maak deze goed schoon. Maak pekelwater met 2% zout: los hiervoor al roerend 20 gram zout per liter water op.
  3. Doe eerst de bietjes in de pot, dan de wortels en dan de bloemkool. Voeg mosterdzaad, knoflook, tijm en rozemarijn toe.
  4. Giet vervolgens het pekelwater erover en leg een bloemkoolblad erop zodat alle groenten goed onder staan. Voeg eventueel wat extra water toe als de groenten nog niet helemaal onder staan.
  5. Sluit de weckpot goed en laat 15 dagen rusten op een warme, donkere plaats. Open dan de pot, hierbij ontstaan kleine belletjes. Lekker als borrelhapje, in salades of als tafelzuur.

Ingrediënten

0.25 bloemkool in roosjes

1 rauwe biet geschild, in parten

2 wortels geschrapt, in vieren

1 eetlepel mosterdzaad

2 teentjes knoflook gekneusd

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

Ingrediënten

Voor 0 personen

Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
2134100000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
2
8712200951281 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
120
Koolhydraten
17
Vetten
1
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
6
Vezels
10
Zout
0.3
Suiker
0