0
Winkelmand

Geglazuurde soeskransen met amandelroom

Probeer eens deze geglazuurde soeskransen met amandelroom.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm 100 ml water met de melk en boter in een ruime pan met dikke bodem en roer tot de boter gesmolten is. Breng het mengsel kort aan de kook en neem dan van de warmtebron.
  2. Voeg in een keer de bloem en een snufje zout toe en roer met een spatel goed erdoor. Zet de pan terug op de warmtebron en laat op de laagste stand een paar minuten al roerend garen, tot het mengsel een geheel vormt en van de bodem loskomt.
  3. Neem de pan van de warmtebron, schep het mengsel over in een kom en roer tot het iets is afgekoeld. Klop met een garde een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Vul de spuitzak met dit mengsel.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Teken met hulp van een schoteltje 8 cirkels op het bakpapier en spuit hierop dikke kransen van het deeg. Bak de kransen in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin (open de ovendeur niet tijdens het bakken!). Neem de soeskransen uit de oven en laat afkoelen.
  6. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml water en de slagroom. Hak de geroosterde amandelen helemaal fijn en meng met het amandelaroma door de banketbakkersroom.
  7. Schep over in een spuitzak met spitse spuitmond en duw deze voorzichtig op een paar plaatsen in de zijkant van de kransen. Spuit de vulling voorzichtig in de holtes van het deeg. Laat de gevulde soeskransen eventueel 30 minuten opstijven in de koelkast.
  8. Roer de poedersuiker met 1-2 eetlepels water tot een glanzend glazuur en geef een gele kleur met een paar druppels kleurstof. Giet het glazuur met een lepeltje over de soeskransen en laat drogen.

Ingrediënten

100 milliliter melk

100 gram boter

100 gram bloem

3 grote eieren

voor de vulling

20 gram amandelschaafsel

1 zakje mix voor banketbakkersroom bakproducten

200 milliliter slagroom

3 druppels amandelaroma bakproducten

voor het glazuur

150 gram poedersuiker

2 druppels gele voedingskleurstof bakproducten
of
1 snufje koenjit

Ingrediënten

Voor 0 personen

Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom product photo
Dr. Oetker Mix voor BanketbakkersroomDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom1,35
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
8710466268723 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Dr. Oetker Kleurstoffen product photo
Dr. Oetker KleurstoffenKleurstoffen2,49
1
87343991 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
365
Koolhydraten
33
Vetten
23
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
6
Vezels
1
Zout
0.2
Suiker
0