0
Winkelmand

Gegratineerde aardappels

Probeer ook eens deze gegratineerde aardappels!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk ze met olie. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in circa 1 uur gaar in de oven.
  2. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en een deel van de tijm. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat de aardappels afkoelen. Dit kan een dag van tevoren.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aardappels in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  4. Prik met een vork de binnenkant van de aardappel goed los en rul, maar laat de schil heel. Verdeel het kaasmengsel over de aardappels en leg er nog een takje tijm op of bestrooi met wat losse tijmblaadjes.
  5. Bak de aardappels in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Serveer bijvoorbeeld bij gevulde kip.

Ingrediënten

4 personen

4 grote aardappels schoongeboend

1 eetlepel olie

100 milliliter crème fraîche

100 gram zachte geitenkaas

1 eetlepel verse tijm

1 snufje nootmuskaat

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,29
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
270
Koolhydraten
25
Vetten
16
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0