0
Winkelmand

Gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas

Probeer ook eens deze gegratineerde bleekselderij met tijm en kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd van de onder- en bovenkant van de stengels een klein stukje af. Leg de stengels tegen elkaar op de bakplaat en bestrijk licht met olie. Bak de bleekselderij circa 10 minuten hoog in de oven.
  2. Verhit intussen de boter en fruit hierin de ui en tijm enkele minuten op een lage stand. Verkruimel de geroosterde boterhammen.
  3. Meng het broodkruim met de kaas en gebakken ui en breng op smaak met peper.
  4. Bestrooi de bleekselderij met dit mengsel en gratineer 5-10 minuten in de oven. Lekker bij zalm of kip.

Ingrediënten

4 personen

1 struik bleekselderij dun geschild

1 eetlepel olie

2 eetlepels boter

1 ui gesnipperd

1 bosje verse tijm

2 sneeën wit brood licht geroosterd, zonder korst

100 gram belegen kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,79
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Molenbrood Vloerbrood wit product photo
Molenbrood Vloerbrood witMolenbrood Vloerbrood wit2,59
Alternatief
1
Coop Goudse kaas jong belegen gesneden product photo
Coop Goudse kaas jong belegen gesnedenCoop Goudse kaas jong belegen gesneden2,50
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
215
Koolhydraten
11
Vetten
15
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0