0
Winkelmand

Gegratineerde gehaktballetjes

Probeer ook eens deze gegratineerde gehaktballetjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en tomatenketchup en voeg paneermeel toe tot het gehakt smeuïg is. Rol er 12 kleine balletjes van en zet ze afgedekt een half uur in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en roer dit 1 minuut door. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 10 minuten sudderen.
  3. Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze 5 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
  4. Roer de basilicum door de tomatensaus en giet de saus over de balletjes. Bestrooi met mozzarella en gratineer een paar minuten hoog in de oven.
  5. Lekker met brood of pasta.

Ingrediënten

4 personen

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

2 eetlepels tomatenketchup

paneermeel (naar smaak toevoegen)

1 ui gesnipperd

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook gesnipperd

1 eetlepel Provençaalse kruiden
of
1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes blik

1 bosje verse basilicum

1 bol mozzarella grof geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Half om half gehakt FP 500 gram product photo
Half om half gehakt FP 500 gramHalf om half gehakt FP 500 gram3,09
Alternatief
1
Verstegen Kruidenmix gehakt paprika product photo
Verstegen Kruidenmix gehakt paprikaVerstegen mix voor gehakt paprika 40 g zakje1,22
1
Heinz Tomatenketchup Top Down product photo
Heinz Tomatenketchup Top DownHeinz Ketchup Tomato 460 g Fles1,85
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,79
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Provençaalse kruiden product photo
Verstegen Provençaalse kruidenDeze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.1,95
Alternatief
1
Verstegen Italiaanse kruiden product photo
Verstegen Italiaanse kruidenVerstegen Italiaanse kruiden 50 g Pot3,15
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensapg'woon Tomatenblokjes 400gr0,49
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1
Fresca Mozzarella product photo
Fresca MozzarellaFresca Mozzarella0,57
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480
Koolhydraten
13
Vetten
33
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
32
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0