0
Winkelmand

Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 minuten met de helft van de kerrie, zout en peper. Verdeel de prei over de ovenschaal.
  2. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei.
  3. Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin. Serveer de vis met de krieltjes.

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels olijfolie

600 gram preien panklaar, in ringen

1 eetlepel kerriepoeder

600 gram diepvrieskabeljauwfilets ontdooid

2 eetlepels citroensap

200 milliliter crème fraîche

100 gram belegen kaas geraspt

600 gram krieltjes koelvers

1 eetlepel Provençaalse kruiden

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
5
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
8710624217150 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Limonino Citroensap product photo
Limonino CitroensapLimoChef Citroensap 100 ml0,22
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Melkan Belegen 48+ kaas geraspt product photo
Melkan Belegen 48+ kaas gerasptMelkan Kaas 48+ Belegen WGM Geraspt 175g2,49
Alternatief
1
8710624251154 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Provençaalse kruiden product photo
Verstegen Provençaalse kruidenDeze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.1,95
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
660
Koolhydraten
33
Vetten
40
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
38
Vezels
7
Zout
0.8
Suiker
0