0
Winkelmand

Gegratineerde mosselen met krokant spek

Overheerlijk én snel klaar! Serveer deze gegratineerde mosselen als voorgerecht of bij de lunch.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de mosselen en verwijder de kapotte mosselschelpen. Kook de mosselen in een grote (mossel)pan afgedekt circa 7 minuten totdat alle schelpen open zijn. Gooi eventuele dichte mosselen weg.
  2. Meng de geperste knoflook met de boter en fijngehakte peterselie en voeg 1 eetlepel van het kookvocht van de mosselen toe. Verkruimel het witbrood, eventueel in een keukenmachine, en schep het broodkruim met het ontbijtspek door de kruidenboter.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de mosselen open en gooi de bovenste schelpen weg.
  4. Leg de mosselen in een ovenschaal en schep wat van het botermengsel erop. Gratineer circa 10 minuten in de oven en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

1 kilo mosselen

1 teentje knoflook

75 gram zachte boter

1 handje peterselie

2 sneeën oud witbrood zonder korst

50 gram ontbijtspek fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen8,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
Casino wit half product photo
Casino wit halfCasino wit half0,64
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
11
Vetten
20
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
1.1
Suiker
0