0
Winkelmand

Gegratineerde selderij met walnoten

Nog nooit knolselderij gegeten? Probeer dan zeker deze gegratineerde selderij met aardappelen, ei en walnoten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Schil de knolselderij en snijd de groente in staafjes.
  3. Kook de groente in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  4. Klop het ei los met 50 ml melk. Roer de geraspte kaas erdoor met wat peper en nootmuskaat.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Doe de afgegoten knolselderij in een ovenvaste schaal en verdeel de walnoten erover.
  7. Schep het kaas-eimengsel erop.
  8. Laat het gerecht onder een hete grill goudgeel kleuren.
  9. Breng de rest van de melk aan de kook.
  10. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de gratin.

Ingrediënten

2 personen

500 gram aardappelen

500 gram knolselderij

1 ei

150 halfvolle melk

40 gram geraspte belegen 30+ kaas

peper (naar smaak toevoegen) naar smaak

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

40 gram walnoten

Ingrediënten

Voor 2 personen

Kruimige aardappelen product photo
Kruimige aardappelenCOOP KRUIMIG 1,5KG2,55
Alternatief
1
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.0,89
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Milde 45+ kaas geraspt product photo
Milde 45+ kaas gerasptKaas 48+ Geraspt Gouda Mild 200gr1,79
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
531.18
Koolhydraten
53.97
Vetten
21.5
Verzadigde vetten
5.61
Eiwitten
23.19
Vezels
14.34
Zout
0.93
Suiker
4.61