0
Winkelmand

Gegrilde aubergine met couscous en yoghurtsaus

Heerlijke, vegetarische maaltijd van gegrilde aubergine en couscous met een frisse yoghurtsaus.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een kom de couscous met de rozijnen, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Schenk 100 ml kokend water erover en laat circa 5 minuten afgedekt staan.
  2. Bestrijk intussen de plakken aubergine met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan op middelhoge stand en gril de plakken aubergine aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Meng de knoflook met de yoghurt en tweederde van de munt. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  4. Serveer de gegrilde aubergine met de couscous en de yoghurtsaus. Bestrooi met de pijnboompitten en de overige munt.

Ingrediënten

1 persoon

75 gram couscous

1 eetlepel rozijn

3 eetlepels olijfolie

1 aubergine in dunne plakken

1 teentje knoflook

75 milliliter Griekse yoghurt

1 handje munt fijngehakt

1 eetlepel pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Dari Couscous medium product photo
Dari Couscous mediumDari Couscous Medium 500 g1,34
Alternatief
1
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
8710725015549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,69
Alternatief
1
Biologische kruidenplant munt product photo
Biologische kruidenplant muntMunt bio1,74
Alternatief
1
g'woon Ongeroosterde pijnboompitten product photo
g'woon Ongeroosterde pijnboompitteng'woon Pijnboompitten 40 g2,58
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
850
Koolhydraten
84
Vetten
46
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
20
Vezels
10
Zout
0.1
Suiker
0