0
Winkelmand

Gegrilde bloemkool met coleslaw

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Blancheer de bloemkool circa 3 minuten.
  2. Snijd de bloemkool in 2 dikke plakken en wrijf in met de sojasaus en olijfolie. Rooster de bloemkool op de barbecue in circa 15 minuten aan beide kanten gaar.
  3. Meng intussen de ingrediënten voor de coleslaw door elkaar, houd wat limoensap apart. Meng de mayonaise met de sesamolie en een scheutje limoensap.
  4. Breek de bloemkool in grove stukken. Verdeel de bloemkoolstukken over 4 kommetjes, met de coleslaw ernaast. Besprenkel met de mayonaise en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

1 kleine bloemkool

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels mayonaise

1 scheutje sesamolie

voor de koolsalade

witte kool (naar smaak toevoegen) dun gesneden

1 wortel geraspt

2 lente-/bosuitjes in dunne ringetjes

eetlepel sambal (naar smaak toevoegen)

1 limoen rasp en sap

2 eetlepels pinda's grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
300
Koolhydraten
11
Vetten
24
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
7
Vezels
7
Zout
1.5
Suiker
0