0
Winkelmand

Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade

Probeer ook eens deze heerlijke gegrilde entrecote met balsamicojus en salade!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de entrecotes in met wat olie, zout en peper. Laat even buiten de koelkast op temperatuur komen.
  2. Leg ondertussen de sla, witlofblaadjes en druiven circa 15 minuten in koud water en droog ze daarna voorzichtig.
  3. Verdeel dit over het midden van vier borden en bestrooi met wat peper. Klop de balsamicoazijn los met de mosterd.
  4. Verwarm de oven voor op 100°C. Verhit een grillpan en bak de entrecotes om en om in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Leg ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
  5. Giet de rest van de olie bij het bakvet in de pan, schud goed los en giet dit bij de balsamico in een kommetje. Klop dit goed door.
  6. Snijd de entrecotes in plakken. Verdeel deze over de salade en giet de balsamicojus erover.

Ingrediënten

4 personen

4 entrecotes à 150 g

2 eetlepels olijfolie

0.5 krop botersla fijngesneden

1 stronkje witlof

100 gram pitloze rode druiven

2 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel mosterd

Ingrediënten

Voor 4 personen

Entrecote 2 sterren 1 stuk product photo
Entrecote 2 sterren 1 stukEntrecote 2 sterren 1 stuk6,00
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Botersla product photo
BoterslaBotersla1,89
1
Witlof zak product photo
Witlof zakWitlof zak2,09
Alternatief
1
Pitloze rode druiven product photo
Pitloze rode druivenDruiven rood pitloos, Coop, 500 gram2,19
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
330
Koolhydraten
6
Vetten
18
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
36
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0